май 19, 2024
Йордан Миленов

Йордан Миленов за извънредния конгрес на БФС: Предстоят още битки и смело продължаваме започнатото!

На 12.10.2021 г. се проведе извънреден конгрес на Български Футболен съюз, на който при изключително спорни обстоятелства беше преизбран сегашния президент Борислав Михайлов.

За местния ФК Ботев Нови пазар като делегат присъстваше Йордан Миленов – президент и капитан на мъжкия отбор.

Здравейте приятели и фенове!

В няколко реда ще се опитам да споделя моите впечатления, от проведения извънреден конгрес на Български Футболен съюз, на който присъствах като делегат.

Първо искам да кажа, че самият конгрес беше организиран на изключително ниво, нещо което не може да се отрече на сегашното ръководство. Но дотук с хвалбите към тях, първото и най-важно нещо е, че решението за избор на президент беше незаконосъобразно, нямаше нужния кворум, за да бъде избегнат балотаж между Бербатов и Михайлов.

Предполагам, че там съдът ще реши от юридическа гледна точка. Аз искам да обърна внимание на моралната гледна точка. Не мога да повярвам как, от една страна ще стоят млади и успели хора като Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров, а от другата страна вече изхабили се, стари алкохолизирани и пропити от власт хора, които с цената на всичко не пускат кокала.

По този начин българският футбол няма как да тръгне нагоре. Не и с тези хора. Но тях ги разбирам, във властта са и не желаят да я напускат.

По-странно ми е решението на тези 241 делегата, които подкрепиха нетрезвената клика на Михайлов. Останах изумен на място как стари хора, които си изваждат костюмите само от конгрес на конгрес, нескрито подкрепяха Михайлов и освиркваха и се провикваха срещу Митко Бербатов в зала 1 на НДК.

Ясно е, че поне половината от тях са в преки зависимости от ръководството на БФС, някои от тях се радват на 5 топки и 2 мрежи, други не ги закачат и им биват опрощавани глобите за картони и други подобни.

Докато такива хора имат право на глас и с всички останали номера, които извършиха, като например недопускането до конгрес на повече от 20 клуба, готови да подкрепят Бербатов, няма как да тръгне футбола нагоре.

Аз се гордея с факта, че от името на ФК Ботев Нови пазар, подкрепих и бях един от 230мата, които гласувахме за Бербатов, защото по този начин се дава шанс на футбола ни най-сетне да отлепи дъното.

Да се засрамят тези 241, подкрепили рядко трезвеният ни сегашен президент на БФС. Но борбата не спира дотук.

Предстоят още битки и смело продължаваме започнатото!

Loading

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *